Despre noi

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing

Lumea Geospațială (LGS) este un eveniment național care aduce împreună, în mod colaborativ și interactiv, reprezentanți ai comunităților, specialiști din diverse sectoare de activitate și producători de tehnologii de ultimă generație din România și din alte țări. De aproape 20 de ani, evenimentul nostru construiește viitorul comunităților, într-o viziune strategică asupra României.


Conferințele Lumea Geospațială și comunitatea construită în jurul acestora au adus un beneficiu net orașelor pe baza fundamentării de soluții, colaborarea dintre administrații și implementarea de noi tehnologii. Cooperarea este principala cerință pentru comunitățile viitorului, iar Lumea Geospațială vine cu o viziune decisivă în privința dezvoltării strategice. Comunitățile de mâine cer soluții inteligente încă de astăzi. Viziunea unui lider al comunității înseamnă o strategie pentru bunăstarea generală și soluții integrate în jurul cetățeanului.

În această lume profund interconectată, problemele cu care ne confruntăm sunt globale. Viteza internetului ne asigură o comunicare mai facilă, dar instituțiile publice sunt cele care vin mai aproape de cetățeni și asigură serviciile necesare. Soluțiile pentru menținerea bunăstării și pentru cerințele legitime ale societății se găsesc la nivelul comunităților – cu atât mai mult la nivelul comunităților inteligente.

Azi mai mult ca oricând viitorul ne provoacă! Noi suntem încrezători și credem că doar împreună, prin proiecte îndrăznețe, inovare și soluții inteligente vom construi România de mâine.

Povestea noastră


Lumea Geospațială este un eveniment marca Intergraph Computer Services. Cu peste 25 de ani de experiență în îmbunătățirea serviciilor publice, ne propunem să facem în continuare mai mult decât furnizarea de tehnologie geospațială.

Ghidați de dorința de a susține etica și deontologia, precum și performanța profesională din organizațiile publice, în 2003 am organizat prima ediție a conferinței Lumea Geospațială cu scopul de a facilita schimbul de experiență în rândul utilizatorilor de soluții informatice geospațiale la nivel național prin crearea unei comunități. Unul din obiectivele pe termen lung cu care plecam la drum în acel moment era ca noțiunile de integrabilitate și interoperabilitate să nu rămână concepte teoretice și izolate, ci să se extindă prin intermediul acestei conferințe la nivelul întregii țări, fiecare utilizator în parte putând contribui la un moment dat activ cu propriile experiențe și informații. Acesta a fost debutul cele mai vechi comunități de utilizatori de soluții geospațiale din România și Republica Moldova care, încă de la prima ediție, a reunit reprezentanți din peste 30 de organizații publice și private precum: Consilii Județene și Primării, ANIAP, Romtelecom, ANRM, CFR, Transelectrica, Oracle, Microsoft și alții.

În timp, conferința s-a dezvoltat și a devenit un loc de referință pentru dezbateri și exemple de bune practici în construirea modului în care administrațiile furnizează servicii publice, comunică între ele și consolidează comunitățile în care trăim. De-a lungul anilor tematica evenimentului s-a extins și diversificat iar dezbaterile comunității au atras participanți din toate domeniile de activitate, inclusiv din instituții de învățământ și cercetare astfel încât anual, în luna lui cireșar, pe care Lumea Geospațială a îmbrăcat-o deja în tradiție, veterani sau noi sosiți revin într-o atmosferă unică pentru a împărtăși experiențe, rezultate și bucurie.

Astăzi Lumea Geospațială se deosebește față de alte evenimente și forumuri de acest gen atât prin contribuția directă avută la realizarea unor proiecte colaborative cu impact benefic pentru societate cât și prin relațiile pe termen lung create în cadrul comunității, deopotrivă beneficiari și furnizori de soluții tehologice care generează schimbare pozitivă.